BIHAMK: Skreće se pažnja vozačima na učesnike maratona i supermaratona na realaciji Bihać-Jajce

U jutarnjim satima (oko 08 sati) iz Bihaća kreće biciklistički memorijalni maraton „Bihać-Srebrenica 2022“, a oko 11 sati i Supermaraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Predviđeni dolazak do Jajca, gdje će učesnici prenoćiti, je u večernjim satima (oko 19 sati). Molimo vozače koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se na mjestu radova saobraća suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.