BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

Prema informacijama iz BIHAMK-a, povoljni vremenski uvjeti razlog su povećanog broja biciklista i motociklista na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno u gradskim zonama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Izačić na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.