BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila na putevima u BiH

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog visokih temperatura tokom dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine zatvoren je granični prelaz Gradina-Jasenovac.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.