BIHAMK: Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 05 do 20 sati u funkciji su obje trake, dok se u terminu od 20 sati do 05 sati saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje,Tuzla-Kalesija,Drvar-Resanovci,Livno-Šuica,Tarčin-Konjic, Konjic-Jablanica, Buna-Tasovčići, Drivuša, Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Od danas u 07 sati do 03.07. do 19 sati obustavit će se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: