BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, kao i magistralne puteve:Tuzla-Orašje, Žepče-Maglaj, Jajce-Banja Luka, Vitez-Travnik, Ključ-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Za danas je u vremenu od 15 do 16 sati najavljeno miniranje na magistralnom putu Stolac-Neum (lokacija Babin Do), zbog čega su moguće kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: