BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Lanište-Ključ-Sanski Most, Kamensko-Livno-Tomislavgrad, Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bosansko Grahovo-Drvar, Prozor-Jablanica-Konjic, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, dionicu autoputa Tarčin-Zenica, puteve na području Sarajeva, Tuzle, Banovića, Živinica, Kiseljaka, kao i dionice dolinom rijeka Vrbas i Drina. U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Skrećemo pažnju i na odone kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: