UDRUŽENJE “U PLUSU”: KRATKI FINANSIJSKI SAVJETI

                                                  CHARGE KARTICA

Ukoliko volite kupovati često, a nemate novca trenutno kod sebe, ali ćete u kratkom vremenskom periodu doći do njega i moći vratiti posuđeni novac, onda bi charge kartica mogla biti pravi izbor za Vas. Ova kartica za razliku od debitne omogućava vam da kupujete robu i usluge bez posjedovanja novčanih sredstava na Vašem računu.

Kad iskoristite ovu karticu banka će kao garantor platiti kupljena dobra. Nakon toga imate određeni period da platite banci za kupljene proizvode (1-2 mjeseca). Najvažnija karakteristika ove kartice je da u ovom periodu Vi ne plaćate banci kamatu iako ste posudili novac od nje. Međutim, ako ne platite utrošeni iznos u predviđenom roku zahtjevat će se od Vas da platite pozajmljeni iznos plus zateznu kamatu.

 

Ovaj članak je objavljen u sklopu projekta „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena i djevojaka u BiH kroz finansijsku edukaciju“ koji provodi Udruženje za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U plusu“ uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u tekstu su isključiva odgovornost Udruženja „U plusu“ i ne odražavaju stanovišta naših donatora niti organizacija koje nam daju podršku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: