Zvorničanin Edin Hamidović nastavlja karijeru u Turskoj

Zvorničanin Edin Hamidović, koji je fudbalsku karijeru gradio u Švedskoj, potpisao je za turskog prvoligaša Ankara Keciorengucu.

Hamidović se već priključio prvom timu i započeo sa pripremama za nastavak sezone u turskom šampionatu.  Ankara Keciorengucu trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli Prve lige Turske sa 28 bodova.

Iako je imao primamljive ponude iz Indije, Norveške i Rumunije, Hamidović je odlučio nastaviti karijeru u Turskoj.

„Mislim da sam donio najbolju odluku, jer se radi o kvalitetnom klubu. Zadovoljan sam uslovima i prijemom od strane saigrača i stručnog štaba. Želim napredovati i napraviti korak više u svojoj karijeri. S nestrpljenjem očekujem nastavak sezone, kako bih na terenu dokazao koliko vrijedim. U Tuskoj ima dosta igrača iz BiH, koji su jako cijenjeni i koji su napravili uspješne karijere. Uvjeren sam da ću i ja krenuti putem“, kaže Hamidović.

Hamidović je napadač koji je ostavio vidljiv trag u švedskim klubovima za koje je nastupao. Tako je nastupajući za Husvarnu postigao 20 golova, dok je prošle sezone za Jönköping södra pogađao protivničke mreže 15 puta i upisao 7 asistencija.

Edin je rođen u Švedskoj 1993.godine, nakon što su njegovi roditelji početkom rata izbjegli iz Zvornika u ovu skandinavsku zemlju.  Kao dječak pokazivao je talenat za nogomet i roditelji su ga sa šest godina upisali u školu fudbala. Iako je rođen u Švedskoj sebe smatra Bosancem.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: