Zuhdija Karić podnio ostavku na mjesto predsjednika UO FK Bosna Kalesija

Zuhdija Karić – ZUX je podnio ostavku na mjesto predsjednika UO FK Bosna Kalesija. Karić je svoju odluku saopštio članovima uprave FK Bosna na sjednici koja je održana u petak, 09.decembra 2019. godine.

U obrazloženju ostavke, Karić je naveo izostanak najavljene podrške od strane općine Kalesija i MZ Kalesija Centar.

„ Nažalost, nastavljen je ignorantski odnos prema ovom klubu, a članovi uprave, na čijem sam čelu, su ostavljeni sami u rješavanju problema finansijske prirode. Obećanja od općine Kalesija i MZ Kalesija Centar su izostala. Posebno bih ovdje naglasio „maćehinski“ odnos MZ Kalesija Centar, kao osnivača ovog kluba. Ukoliko uporedimo koliko sredstava izdvajaju druge općine i gradovi u Tuzlanskom kantonu za centralne, gradske, klubove (Tuzla, Lukavac, Živinice, Srebrenik, Banovići, Gradačac, Gračanica…), gdje se podrška mjeri stotinama hiljada KM, mi, nažalost, dobijamo „mrvice“.“, rekao je Karić

Dodao je da je u periodu od njegovog dolaska na mjesto presjednika kluba izvršena stabilizacija FK Bosna Kalesija i niz pozitivnih procesa koji su doprinijeli boljem imidžu kluba, ali i općine Kalesija.

„Bosna je trenutno stabilan drugoligaš, za razliku od proteklih sezona kada se, uglavnom, borila za opstanak u ligi. Zahvaljujući pravovremenom angažmanu uprave kluba, u saradnji sa trenerom, osigurali smo kvalitetan igrački kadar, koji je jesenji dio sezone završio na petom mjestu na tabeli. Potpisali smo ugovor sa FK Tuzla City, kojim je dugoročno riješen rad omladinskih selekcija. Na ovaj način, klub će se u budućnosti moći osloniti na vlastiti igrački kadar. Pored seniorskog tima, naši kadeti i juniori igraju kvalitetnu ligu BiH. Uspostvaljena je uspješna saradnja sa klubovima iz „Premijer“ lige BiH. Našim navijačima i ljubiteljima fudbala iz Kalesije smo pripredili utakmice protiv renomiranih klubova: FK Željezničar Sarajevo, FK Tuzla City, FK Sloboda – Tuzla. Vidljiva su poboljšanja na klupskoj infrastrukturi. Međutim, izgleda da su svi naši napori bili uzaludni, jer oni koji trebaju da nam daju „vjetar u leđa“ sve to ne vide ili ne žele da vide“, istakao je Karić.

Zuhdiju Karića su podržali i ostali članovi uprave kluba koji su najavili kolektivno povlačenje iz kluba, ukoliko se u narednom periodu, a najkasnije do početka priprema za proljetni dio sezone ne promijeni odnos prema FK Bosna Kalesija.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: