Zmajevi protiv Belgije traže prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP

U Zenici je sve spremno za večerašnju utakmicu Zmajeva sa selekcijom Belgije. Sve je veći broj navijača BiH, koji s brojnim navijačkim rekvizitima pristižu iz mnogih gradova, a oni najuporniji traže svoju “kartu viška“.

Na sinoćnjim treninzima nije su vidjelo puno toga, ali je trener gostiju Marc Wilmots najavio da će zaigrati na pobjedu s kojom bi puno toga riješio već u prvom dijelu kvalifikacija.

Selektor Safet Sušić također mora zaigrati na pobjedu, nakon slabog starta u prve dvije utakmice i za sada premalog broja bodova, tako da se večeras na stadionu Bilino polje može očekivati dobra utakmica, koju bi trebali začiniti nastupi evropskih nogometnih zvijezda.

Koliko je interesovanje za ovu utakmicu, najbolje pokazuje dolazak oko 50 belgijanskih novinara s tehničkim ekipama, a utakmicu će za bh. medije pratiti 108 medijskih radnika, plus velika ekipa nosilaca televizijskih prava.

S obzirom na to da je utakmica od posebne važnosti za obje ekipe policijski timovi i zaštitari nekoliko agencija realiziraju planove i poduzimaju posebne mjere na sigurnosnom planu.

Kvalifikaciona utakmica Bosne i Hercegovina – Belgija igra se u 20 sati i 45 minuta, a osigurani su i televizijski prijenosi.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: