Za Kalesijca Eldara Mešića već se interesiraju i budesligaši: Tinejdžer najbolji strijelac među seniorima

Najbolji nogometaš u konkurenciji kadeta u 2013. godini u Kalesiji je Eldar Mešić, nogometaš Sloge iz Tojšića. Eldar Mešić, koji je u avgustu napunio 17 godina,  nogomet je počeo trenirati u Školi fudbala „Respect“, odakle je prešao u FK „Rainci Gornji“. Sa „Raincima“ je bio prvak Tuzlanskog kantona u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji je 2012. godine bio i najbolji strijelac lige sa 20 postignutih golova.

Talenat kakav se rijetko rađa

Odlične igre i još bolje golgeterske sposobnosti su ga dovele do seniroske ekipe FK „Rainci Gornji“. I u konkurenciji igrača koji su od njega bili stariji po 10 i 15 godina nastavio je da trese mreže. Sa 13 golova bio je najbolji strijelac ekipe u seniorskoj konkurenciji iako tada nije imao ni punih 17 godina. Čelnici „Sloge“ iz Tojšića, koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH – grupa sjever, su prepoznali talenat mladog Mešića i doveli ga u svoje redove. Eldar Mešić nastupa i za juniorsku i za seniorsku ekipu. Već se upisao i u listu strijelaca u seniorskoj kategoriji.

Do sada su ga trenirali Miralem Pjanić, Suad Tabalović, Šefik Imamović, Hazim Alibašić i Nedžad Musić. Svi o njemu imaju samo riječi hvale.

– Riječ je o velikom talentu, kakav se rijetko rađa. Ako ga zdravlje posluži i ako bude vrijedno radio, vjerujem da će postići značajnu nogometnu karijeru, kazao je Šefik Imamović o Eldaru Mešiću, koji potiče iz poznate kalesijske nogometne familije Mešića.

U Kalesiji još pamte nogometne majstorije braće Mešića: Hamze, Seida, Envera, rahmetli Senada i Omera, Eldarovog oca. Nekada su većinu igrača FK „Rainci Gornji“ činili upravo igrači s prezimenom Mešić i prezimenom Pjanić, familije iz koje je potekao naš reprezentativac Miralem Pjanić.

(Sport Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: