Vrijedna donacija za kalesijsku Bosnu: Ministar Ramić uručio kosačicu za Gradski stadion Kalesija

“Plavo-bijela” noć u organizaciji uprave FK Bosna Kalesija je okupila veliki broj članova i simpatizera nekadašnjeg fudbalskoh kluba “Jedinstvo”, koji danas nosi naziv “Bosna”.

Bio je to skup koji je okupio sve generacije kluba, od osnivača, prve generacije fudbalera, onih koji su vodili klub proteklih godina, ali i današnjih fudbalera i simpatizera kluba.
Na predivnoj svečanosti punoj emocija prisustvovali su gosti iz velikog broja evropskih država.

Na svečanosti su podijeljena i plakete za osnivače kluba, članove prve generacije fudbalera, ali i sponzore u ovoj godini.

Dobitnik specijalnog priznanja je ministar Edin Ramić, od ranije poznat kalesijakoj i široj javnosti kao donator opreme za sportske kolektive koji okupljaju mlade osobe.
Za fudbalski klub Bosna je prošle godine uručio sportsku opremu, dok je pred početak “Plavo-bijele noći” predsjedniku kluba, Zuhdiji Kariću, uručio vrijednu donaciju – kosačicu.

Nova kosačica je plijenila pažnju svih učesnika svečanosti, jer se nalazila na ulazu u Motel POLO.
Kosačica je sutradan prebačena do Gradakog stadiona u Kalesiji, gdje će narednih godina služiti potrebe FK Bosna Kalesija koja u svom pogonu ima sve omladinske selekcije, seniore, ali i veterane.

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.