„Turnir prijateljstva i druženja“ u Miljanovcima: Učestvovalo 150 dječaka, „Bijeljevac“ pobjednik u obje kategorije

U organizaciji FK „Bijeljevac“ i MZ Miljanovci, u nedjelju, 1. avgusta 2021. , na stadionu „Bijeljevca“, odigran je fudbalski turnir za dječake rođene 2010. i 2012. godine od nazivom „Turnir prijateljstva i druženja“. Učestvovalo je oko 150 dječaka iz 14 ekipa sa područja općina Kalesija, Tuzla i Gradačac. Turnir je otvorio Rijad Alić, predsjednik FK „Bijeljevac“, koji je svim učesnicima poželio uspjeh.

Najuspješniji su bili dječaci FK „Bijeljevac“, koji su u obje kategorije osvojili prvo mjesto. U kategoriji dječaka rođenih 2010. godine prvo mjesto osvojio je FK „Bijeljevac“, drugo FK „Memići“,a treće FK „Mladost“ Kikači. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji bio je Melin Hasić (FK Memići), najbolji golman Vedad Hasanović (Bijeljevac), a najbolji igrač turnira bio je Mahir Hasanović (Bijeljevac).

U kategoriji dječaka rođenih 2012. godine poredak je bio sljedeći: 1. FK Bijeljevac, 2. FK Bosna, 3. FK Memići. Najbolji strijelac bio je Aner Aliji (Bijeljevac), najbolji golman Adis Pezić (Bijeljevac), a najbolji igrač turnira bio je Mahir Novačinović ( FK Bosna).

Turnir je pratio veliki broj gledalaca. Sve je proteklo u najboljem redu.

– Turnir, koji smo organizirali povodom dolaska naše dijaspore na odmor, podržali su MZ Miljanovci, roditelji i prijatelji našeg kluba. U ime kluba svima se zahvaljujemo, uključujući i Dom zdravlja Kalesija, koji je obezbijedio sanitetsko vozilo,vozača i medicinskog tehničara, i medije: sportske.ba, TV Neon, Kalesijske novine, ntv.ba, NKP, Radio Feral, Infoplus…, kazao je Suljo Sinanović, trener dječaka FK „Bijeljevac“.

Pehare i medalje uručio je Adnan Karabegović, sin Sanela Karabegovića, glavnog sponzora ovog turnira.

Za sve učesnike turnira obezbijeđene su medalje, a tokom turnira na raspolaganju su imali sendviče, osvježavajuće napitke, slatkiše i voće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: