Šta za BiH u ostatku kvalifikacija znači bod iz Lavova?

Bosna i Hercegovina je odličnom igrom na gostovanju u Lavovu trasirala sebi put ka baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Zmajevi su nakon Finske, Francuske i Kazahstana odigrali još jedan sjajan meč u gostima te teren napustili neporaženi.

Utakmia u Lavovu je završena 1:1 i osvojeni bod bi u konačnici mogao biti presudan u toj borbi za drugo mjesto.

Nakon oktobarskih utakmica stanje u kvalifikacionoj grupi D je sljedeće: Francuska 12 bodova iz šest utakmica, Ukrajina devet bodova iz sedam utakmica, Finska osam bodova iz šest utakmica, Bosna i Hercegovina sedam bodova iz šest utakmica, te Kazahstan tri boda iz sedam utakmica.

No description available.

BiH će u novembru igrati dva domaća susreta. Prvo protiv Finske, a zatim protiv Ukrajine. Oba susreta će biti odigrana na stadionu Bilino polje.

U slučaju maksimalnih šest bodova Bosna i Hercegovina bi sigurno bila među prve dvije selekcije u grupi.

Za drugo mjesto Zmajevima bi mogla biti dovoljna i četiri boda. I to da se pobijedi Finska, a zatim remizira s Ukrajinom pošto i Finci u novembru igraju dva meča.

Ukolko bismo izgubili od Finske ostali bismo bez šansi za drugo mjesto, a u slučaju remija protiv Finaca i pobjede protiv Ukrajine onda bi Finska u posljednjem kolu morati pobijediti Francusku i tada bi odlučivala gol-razlika.

Ukrajina je u najtežoj situaciji pošto će igrati samo jedan meč. Na Bilinom polju će morati ići na pobjedu te se nadati da Finska ne dobije Francusku.

Treba napomentu da u slučaju istog broja bodova na kraju odlučuje gol-razlika, a ne međusobni dueli. Trenutno su Ukrajinici na 9:8, Finci 7:7, a Bosna i Hercegovina 8:7.

(Sportsprt.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.