Semir Mujkanović proglašen za najboljeg nogometaša općine Kalesija za 2021.godinu

Manifestacija proglašenja najboljih nogometaša i  nogometnih ekipa općine Kalesija za 2021.godinu protekla je u znaku FK Mladost Kikači. Semir Mujkanović, kapiten i prvi strijelac kluba, je proglašen za najboljeg nogometaša, njegov otac, Senad Mujaknović je najuspješniji sportski radnik, dok je FK Mladost iz Kikača proglašen za najbolju ekipu u seniorskoj selekciji.

Mladost iz Kikača je ove godine ostvarila historijski uspjeh. Fudbaleri Mladosti su bili prvaci Prve lige TK i osigurali plasman u Drugu ligu FBiH “Sjever”. Pored osvajanja šampionske titule u Prvoj kantonalnoj ligi, Mladost je ovogodišnji osvajač KUP-a šehida općine Kalesija i finalista KUP-a Tuzlanskog kantona.

Semir Mujkanović je kapiten Mladosti, vođa ekipe na terenu i najbolji strijelac kluba ali i liga u kojima se takmičio njegov tim. Naime, Mujkanović je prošle sezone bio najbolji strijelac Prve lige TK-a i jedan je od najzaslužnijih igrača za osvajanje prvog mjesta u ligi. Mujkanović je prošle sezone postigao čak 41 pogodak u Prvoj ligi TK, a u jesenjem dijelu prvenstva u Drugoj ligi FBiH “Sjever” postigao 15 golova.

Senad Mujkanović je fudbalski radnik koji je preporodio FK Mladost Kikači. Najzaslužniji je za ulazak Mladosti iz Kikača iz Prve lige TK u Drugu ligu FBiH “Sjever”. Svojim radom, trudom, angažmanom i zalaganjem je uspio stvoriti renomirani klub i urediti fudbalski kompleks na samom terenu. Prateći sadržaji, u okviru kompleksa Tom cat arena, su dovedeni na veoma zavidan nivo, na kojem mu mogu pozavidjeti i klubovi iz mnogo većih sredina. Nakon potpunog uređenja igrališta, svlačionica, klupskih prostorija i tribina, na Tom cat areni je urađena i rasvjeta, sa reflektorima, tako da se sada treninzi i utakmice u Kikačima mogu održavati i u večernjim satima.

Za najboljeg trenera u 2021. godini proglašen je  Mersed Mujić (FK Memići). Mujić je kao trener sa FK Memići osvojio prvo mjesto u Trećoj ligi TK i izborio plasman u Drugu ligu TK-a. Pored ovog veoma zapaženog rezultata, Mujić je sa ekipom FK Memići stigao do finala KUP-a općine Kalesija.

Žiri Nogometnog saveza općine Kalesija je za najboljeg juniora u 2021.godini izabrao Dinu Alibašića, dijete FK Bosna Kalesija, koji je ponikao je u klubu i prošao sve mlađe selekcije, da bi u posljednjoj sezoni postao standardni prvotimac kalesijskog drugoligaša.

Najbolje rezultate u 2021.godini u kadetskoj selekciji ostavrili su mladi nogometaši iz FK Memići, koji su osvajači kadetske lige Tuzlanskog kantona za takmičarsku sezonu 2020/2021.godinu.  Pojedinačno, za najboljeg kadeta općine Kalesija u 2021.godini proglašen je Amar Mehanović iz FK Memići, najbolji je igrač i strijelac svoje ekipe.

Posebna priznanja za rad sa omladinskim selekcijama, Nogometni savez općine Kalesija je dodjelio FK Rainci i FK Memići.

Dobitnik posebnog priznanja za postignute rezultate u 2021. godini je FK Memići, koji je u ovoj godini ostvario odlične rezultate i osvojio prvo mjesto u Trećoj ligi TK, čime je izborio plasman u Drugu ligu TK.

Proglašenju najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija je prisustvovao i Eldar Ćivić, reprezentativac BiH i igrač mađarskog Ferencvaroša.

Damir Džafić, predsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija je Eldaru Ćiviću uručio umjetničku fotografiju za razvoj i popularizaciju kalesijskog nogometa. Poklon su zajednički obezbijedili NS općine Kalesija i BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Žiri za izbor najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2021. godinu je radio u sljedećem sastavu: Mirsad Zulić, predsjednik i članovi: Edin Lokmić, Asmir Alić, Senahid Pilavdžić i Safet Šahmanović.

Inače, organizator 18.manifestacije proglašenja najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija bio je Nogometni savez općine Kalesija. Manifestaciju su podržali Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić, kao generalni pokrovitelji, BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, tehnički partner i kalesijski mediji: Neon TV, Radio Feral, nkp.ba, infoplus.ba i kalesijske-novine.com.

U muzičkom dijelu programa nastupile se učenice OŠ Rainci u pratnji profesora Nihada Mešića.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.