Robert Prosinečki objasnio zašto ostaje na klupi Zmajeva (VIDEO)

Robert Prosinečki ostat će selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo je zaključak današnje, vanredne, sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Hrvatski stručnjak nakon sjednice IO objasnio je zbog čega je promijenio odluku.

– Nakon dolaska u reprezentaciju bila je opcija da ako BiH ne ode na Evropsko prvenstvo, da bi za mene bio neuspjeh. Poslije utakmice sa Armenijom sam dao ostavku. Poslije puno razgovora sa predsjednikom i članovima Izvršnog odbora dobio sam podršku. Odlučio sam da ne razočaram ljude, ali i sebe na kraju krajeva. Imamo šansu za odlazak na Evropsko prvenstvo, bar kroz baraž – kazao je Prosinečki.

Šta misli da se može promijeniti na bolje u narednom periodu:

– Pokazali smo da možemo igrati sa svakim i da imamo kvalitet. Promijenio sam mišljenje nakon dva dana razgovora – ističe Robi.

Govorio je i o greškama koje se pravili njegovi izabranici.

– Neki igrači možda nisu dali sve od sebe i tu najveću krivicu snosim ja. Mogli bi o tome pričati sat. Za sada snosim svu krivicu i zato sam stao iza odluke, jer nismo ostvarili što je bio plan – ističe selektor Zmajeva.

Na pitanje, da li ga je strah zbog svega da ne padne u očima javnosti, kratko je poručio:

– Svi obraćamo pažnju na to. Zbog podrške sam promijenio odluku. Nije mi bilo lako. Možda je najlakše bilo pobjeći – kazao je Prosinečki, dodavši: 

– Moramo vratititi dobar ambijent, jer bez toga nema dobrih rezultata. Ako budemo svi zajedno, onda će biti i rezultata.

U medijima se nagađalo da su postojale klauzule u ugovoru koje su ga primorale da ostane na klupi BiH.

– Ugovor se raskida bez problema ako dvije strane hoće. Znate da to nije problem. Ponavljam da je podrška bila ključna – tvrdi selektor našeg A tima. 

(Faktor/Nova BH)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: