Premijer liga BiH starta 23.jula

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je na sjednici u Sarajevu usvojio Propozicije takmičenja Premijer lige BiH u sezoni 2016./2017.

Prihvaćen je prijedlog prema kojem će takmičenje biti organizovano u dva dijela prema dvostrukom bod-sistemu. U prvom dijelu će biti odigrana 22 kola. Nakon prvog dijela takmičenja formiraju se dvije lige sa po šest klubova (liga za prvaka i liga za opstanak), koji će odigrati još 10 kola. Klubovi će prenositi sve bodove iz prvog u drugi dio takmičenja, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Prvenstvo u Premijer ligi BiH počet će 23. jula, dok je početak drugog dijela takmičenja 25. februara 2017. Posljednje kolo je predviđeno za 27. maj. Finalne utakmice Kupa BiH  bit će odigrane 10. i 17. maja 2017. godine.

Izvršni odbor je izrazio izuzetno  zadovoljstvo  igrom, ponašanjem i rezultatima „A“ reprezentacije BiH na „Kirin kupu“ u Japanu. Osvajanje prvog mjesta je ocijenjeno kao zapažen uspjeh, satisfakcija i podstrek uoči početka kvalifikacija za SP 2018.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: