Porodica Halilović uručila donaciju dječacima koji treniraju kod Sadika Osmanovića

Porodica Halilović iz Kalesije Gornje, koja živi i radi u Švicarskoj, još jednom je obradovala mališane u školi fudbala koju vodi Sadik Osmanović, trener u FK Bosna Kalesija.

Tokom boravka na odmoru u Bosni Izudin Halilović je sa suprugom Nerminom uručio Sadiku Osmanoviću i mladim kalesijskim talentima,  fudbalske lopte, dresove i ostalu prateću opremu za trenig.

Izudin Halilović, koji je i ranije u više navrata, pomagao sportske klubove, osnovne škole i socijalno ugrožene, kaže da mu pričinjava zadovoljstvo da podrži rad sa djecom i da će nastojati i u budućnosti pomagati ovakva sportska udruženja.

„Ranije sam sa Sadikom Osmanovićem razgovarao i ponudio sam mu pomoć u nabavci sportske opreme. On je to prihvatio i mi smo predali donaciju. Od Sadika sam samo tražio garanciju da će oprema doći u prave ruke, u što sam se i sam uvjerio. Donaciju je podržao Švicarac koji radi u FIFA-i i zbog toga sam želio da se i on uvjeri da će opremu koristiti djeca koja treniraju fudbal. Nadam se da smo na ovaj način otvorili put za još bolju buduću saradnju FIFA-e i Kalesije“, rekao je Halilović.   

Trener Sadik Osmanović se u svoje ime, dječaka koji treniraju i njihovih roditelja zahvalio porodici Halilović i izrazio nadu da je ovo početak još bolje saradnje.

„Hvala Izi i njegovoj porodici. Ova donacija će biti od velike koristi djeci koja kod nas treniraju u skromnim uslovima. Ovo je druga donacija za našu školu fudbala u posljednjih desetak dana od strane porodice Halilović. Ranije Izudinov sin Izetaga, također, poklonio opremu za naše dječake“, kazao je Osmanović.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: