Pjanić: Treba nam podrška navijača

Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine počela je s pripremama za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv Velsa i Belgije.

Selektor Safet Sušić i članovi stručnog štaba na današenjem prijepodnevnom treningu imali su 19 igrača, koji su potpuno spremni za dva važna testa u okviru ovog kvalifikacionog ciklusa. S ekipom nisu trenirali Spahić, Vršajević i Zakarić zbog povreda, ali se može očekivati da će prva dvojica biti u ekipi za Vels, dok je situacija sa Zakarićem takva da mora pauzirati s treninzima.

– Dugo sam igrao sa Emirom, on ima kvalitet i znamo šta on donese ekipi, vjerujem u sve igrače odbrane, ali i on ima kvalitet. Mislim da će nam Emir pomoći, ali imamo i dosta dobrih igrača koji mogu obaviti posao – kazao je golman reprezentacije Asmir Begović tokom susreta s novinarima.

Optimizma u redovima bh. reprezentacije ne nedostaje što potvrđuje i Miralem Pjanić koji je rekao da će “Zmajevi” protiv Velsa pokušati nadoknaditi propušteno u susretu s Kipranima.

– Nismo startovali kako smo htjeli, izgubili smo tri boda i sada moramo ići u Vels pokušati uzeti tri boda. Očekuju nas dvije teške utakmice, ali što je bilo, prošlo je. Znamo da smo pogriješili, a sada trebamo raditi i treba nam podrška navijača. Mi ćemo dati sve od sebe, u ovoj ekipi ima dosta kvaliteta i mislim da smo sa Belgijom među najkvalitetnijim ekipama u grupi što ćemo morati pokazati u narednim utakmicama – rekao je Pjanić.

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.