Pjanić: Ronaldo mi je nakon utakmice poklonio svoj dres

Potpuno je sada nebitno ko je vjerovao, a ko svjesno ili ne sumnjao u potencijal Miralema Pjanića. Važnije od neuspješnih podvala, da je Miralem pokazao i dokazao da je vanserijski as. Već sada sa nepunih dvadeset godina. Raskoš svog fudbalskoj umijeća Miralem je prezentirao u susretu sa slavnim Realom. Za Pjanića i njegovog trenera nije bilo dvojbe, hoće li nastupiti u super važnoj utakmici Lige prvaka i protiv ponajbolje ekipe na planeti. Majstorski je odigrao i zaradio pljesak na otvorenoj sceni kada je napuštao teren. Svojim lucidnim potezima, nogometnim genima, koje je nasijedio od oca Fahrudina, nekada sjajnog napadača, «Mire» je iznudio kartone dvojici suparničkih igrača. E, takvo što ne može svako!

– Za ovakve utakmice se živi, tako sam i ja čekao meč sa Realom. Odigrali smo svi na željenom nivou i pobjeda je došla kao kruna kolektivne igre. Drago mi je ako su ljudi u BiH zadovoljni – kaže za «San Sport» Pjanić.

On misli da ovo nije njegova najbolja partija.

– Odigrao sam kvalitetno, ali se može još bolje. Uvjek se može bolje. Respektirao sam Realove vedete, ali nisam bio impresioniran.

Mire vjeruje kako će Lion i u Madridu odigrati kvalitetno.

– Pokazali smo da se možemo nositi sa Realom. Mi imamo dva lica; jedno u francuskom prvenstvu, drugo u Ligi prvaka. Nadam se kako ćemo ubuduće biti uspješni u domaćem šampionatu.

Miralem je otkrio sa kim je zamjenio dres.

– Iako sam ranije napustio utakmicu, Ronaldo mi je poslije utakmice donio svoj dres. Istina, prije meča smo se dogovorili da mijenjamo. Obično igrači znaju zaboraviti, ali Kristijan je došao do mene i donio svoj dres. To je najbolji poklon za mog mlađeg brata Mirzu – otkrio je za «San Sport» Miralem Pjanić, izrazivši žaljenje što njegov prijatelj Karem Benzema nema bolji status među «kraljevima», te što neće biti reprezentativnog okupljanja u martovskom terminu.

Posebnu težinu kvaliteti, možda najbolje Pjanićeve partije, daje uloga koju je imao najmlađi akter na terenu. Miralem je izvodio prekide, gađao iz slobodnjaka, unosio paniku u suparničku odbranu kad god je bio u kontaktu sa loptom. Igrom i potezima zasjenio je glasovitog Ronalda i ostale Realove vedete. Uvjereni smo kako je meč sa Realom, samo najava još uspješnih partija, kako u francuskom prvenstvu, Ligi prvaka, tako i reprezentativnom dresu.

S.Sinanović

Sušić: Odličan nastup

Osim trenera i navijača Liona, Pjanićeva zrela igra oduševila je i Safeta Sušića. Bh selektor je ovako komentirao igru našeg reprezentativca.

– Ako je neko najmlađi i starta u meču sa Realom, onda je suvišno bilo šta pričati. Pjanić je odigrao zrelo, dijelio kvalitetno lopte, bio uvjek kod lopte u prekidima. Miralem je jako važan za igru Liona. Naravno da sam kao selektor sretan – izjavio je Safet Sušić, koji je jučer pakirao stvari. Danas će sa delegacijom NSBiH – treba li napominjati- najbrojnijom, krenuti prema Luksemburgu, gdje će pokušati dogovoriti najbolji raspored za našu reprezentaciju u kvalifikacijama za EP. Njegovo razočarenje što je otpao martovski termin, ublažila je velemajstorska igra Miralema Pjanića.

Izvor: SAN.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: