Ovo su svi parovi osmine finala nogometnog Eura

Sinošnjim utakmicama završena je grupna faza Evropskog prvenstva u nogometu nakon koje su poznati parovi osmine finala.

Bez ikakve sumnje najzanimljiviji dueli koji nas očekuju su oni između Belgije i Portugala, Hrvatske i Španije, te Engleske i Njemačke.

Svi parovi osmine finala i satnica:

– subota: Vels – Danska (18:00), Italija – Austrija (21:00)

– nedjelja: Nizozemska – Češka (18:00), Belgija – Portugal (21:00)

– ponedjeljak: Hrvatska – Španija (18:00), Francuska – Švicarska (21:00)

– utorak: Engleska – Njemačka (18:00), Švedska – Ukrajina (21:00)

Utakmice osmine finala se igraju u Amsterdamu, Londonu, Budimpešti, Sevilli, Kopenhagenu, Bukureštu i Glasgowu od 26. do 29. juna što znači da u naredna dva dana neće biti mečeva Eura.

Rezime grupne faze:

Prvoplasirana selekcija u grupi A i najubjedljivija reprezentacija u grupnoj fazi takmičenja bila je Italija, koja je prošla “netaknuta” sa tri pobjede bez primljenog pogotka. Kao druga reprezentacija iz ove grupe je Vels, a treća Švicarska. Turska se oprostila od Eura bez ijednog osvojenog boda.

grupi B prvo mjesto je zauzela Belgija sa maksimalnim učinkom, a na drugoj poziciji završila je Danska. Finska i Rusija će bolji plasman morati potražiti na nekom od narednih Eura.

Nizozemska se u osminu finala plasirala kao najbolja u grupi C, ostavivši iza sebe Austriju na drugom mjestu i Ukrajinu na trećem. Sjeverna Makedonija nije uspjela izboriti osminu finala upisavši tri poraza.

Englezi su imali primat u grupi D, a uz njih u narednu rundu takmičenja idu Hrvati kao drugoplasirani i Češka Republika kao treća. Škotska je ispala osvojivši samo jedan bod.

Švedska je, neočekivano, zauzela prvo mjesto ispred Španije u grupi E. Dalje nisu prošli Slovaci i Poljaci.

I na kraju u tzv. grupi smrti Francuzi su prvoplasirani, ispred Njemačke i Portugala. Iako su bili blizu čuda, Mađari su na kraju završili posljednji i tako se oprostili od ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Dosadašnje utakmice Evropskog nogometnog prvenstva koje se održava u 11 država Starog kontinenta obećava da ćemo u završnici gledati sjajne mečeve sa mnogo pogodaka i uzbuđenja.Euro 2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: