Osman Križevac iz Švicarske poslao opremu za FK Bosna Kalesija

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su dobili novu donaciju iz Švicarske. Kalesijske fudbalere ponovo je obradovao Osman Križevac iz Brda (općina Kalesija) koji radi u švicarskom ZUG-u.  Križevac je Bosni poslao medicinsku opremu i majice, s obzirom da zbog pandemije koronavirusa ove godine nije mogao doći na odmor u Bosnu i lično uručiti opremu.

Donaciju je primio Suad Tabalović, najstariji igrač FK Bosna Kalesija, koji se još jednom zahvalio Osmanu Križevcu i njegovoj porodici na ovom poklonu.

„Već smo navikli da nas Osman Križevac svake godine prijatno iznenadi sa nekim poklonom. Iako je ovo teško vrijeme, kada se ljudu zaokupljeni većim problemima i brigom za vlastito, ali i zdravlje svojih bližih, Osman je još jednom pokazao da misli na nas i da je veliki prijatelj FK Bosna Kalesija. Nadamo se da će korona uskoro proći i da ćemo imati priliku da se Osmanu, prilikom dolaska u Kalesiju, lično zahvalimo za sve ono što radi i što je do sada učinio za naš klub“, kazao je Tabalović.

Kako smo i ranije pisali, ovo nije prvi put da Osman Križevac pomaže FK Bosna Kalesija. Križevac je ovom klubu posljednjih godina donirao dresove, sportsku opremu, lopte, kopačke, medicinsku opremu, ali i novčana sredstva.  Također, saznajemo da je ovo samo dio opreme koju je Križevac poslao Bosni, a da sa grupom prijatelja već priprema novu, znatno veću i bogatiju donaciju, koja će biti uručena prilikom njegovog dolaska u Kalesiju.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: