Omer i Semir Đedović posjetili FK Bosna i obećali dalju podršku u izgradnji SRC “Bosna”

Fudbalski klub Bosna Kalesija započeo je sa izgradnjom sportsko-rekreativnog centra „Bosna“, u sklopu kojeg će se nalaziti teren sa umjetnom travom i ostali prateći sadržaji.

Cilj izgradnje objekta je da se obezbijede uslovi za trenažni proces svih kategorija FK Bosna Kalesija u periodu jesen-zima, ali i da se stvori perspektiva za samoodrživost kluba.

Komplatna investicija izgradnje objekta iznosit će blizu 200 hiljada KM. S obzirom da klub nema vlastita sredstva za ovako veliku investiciju pokrenuta je akcija „Doniraj kvadrat terena za SRC Bosna“.

Akciju, koja je u toku, podržali su članovi Uprave kalesijskog drugoligaša, privrednici, bivši igrači, navijači, prijatelji i Kalesijci, koji žive i rade u Zapadnoevropskim zemljama.

Među onima koji su do sada dali veliki doprinos i shvatili značaj ovakvog projekta za budućnost FK Bosna Kalesija je Omer Đedović iz kalesijskog naselja Brda, nastanjen u Austriji. Omer je sa sinom Semirom među prijateljima u Austriji sakupio 2.200 Eura i predao u klub.

Zuhdija Karić, predsjednik FK Bosna Kalesija, iskoristio je boravak Omera i Semira Đedovića u rodnoj Kalesiji kako bi se još jednom zahvalio na dosadašnjem angažmanu i pomoći u izgradnji SRC „Bosna“.

„Omer Đedović i njegov sin Semir su nas jako prijatno iznenadili. Najviše su do sada uradili od svih naših sugrađana iz dijaspore. Predstavili su naš projekat svojim prijateljima u Austriji i donijeli značajna sredstva za naš klub. U ime FK Bosna Kalesija želim se još jednom zahvaliti Omeru i Semiru Đedoviću. Ponosni smo na njih i ne smijemo zaboraviti njihov napor da uradimo nešto pozitivno za naš klub, ali i Kalesiju, jer će SRC „Bosna“ biti na raspolaganju mnogim budućim generacijama. Oni su pokazali da se uz malo volje može uraditi mnogo toga za našu lokalnu zajednicu. Nadam se da će putem Đedovića krenuti i ostali Kalesijci u inostranstvu i da ćemo do kraja godine privesti kraju ovaj značajan projekat“, kazao je Karić.

Zuhdija Karić i Suad Tabalović su ovom prilikom Omeru i Semiru Đedoviću predstavili dosadašnji tok radova i planove na izgradnji „SRC Bosna“, a Đedovići su obećali da će nastaviti sa animiranjem ostalih prijatelja i obećali dalju podršku u izgradnji objekata.    

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: