Nukić iz Švicarske mlada nada bh. fudbala

Mahir Nukić je još jedan mladi i talentovani fudbaler koji je rođen u Švicarskoj, a njegovi korijeni su iz Bosne i Hercegovine.

Rođen je 2. marta, 2006. godine u St. Gallenu. Prve fudbalske korake napravio je sa šest godina, nedaleko od St. Gallena u FC Appenzell iz istoimenog gradića. Mahir još uvijek živi u ovom gradiću sa svojom porodicom.

Mahirov otac je porijeklom iz Konjević Polja, a majka iz Kalesije. Navija za BVB Dortmund, a fudbalski uzor mu je Cristiano Ronaldo.

Igra na pozicijama ofanzivnog veznog i napadača. Visok je 170 cm. Posjeduje državljanstvo Švicarske i Bosne i Hercegovine.

Sa nepunih osam godina prelazi u klub SC Brühl iz St. Gallena gdje je igrao dvije godine sa mnogo uspjeha nakon čega se vrača u matični klub FC Appenzell. Osim spomenutog kluba počeo je sa treninzima i u filijali “Future Champs” mnogo poznatijeg kluba FC St. Gallen.

Osvajao je razne nagrade i priznanja. Kako na malim tako i na velikim terenima. U fotografiji ispod možete pogledati samo neke od medalja i pehara koje je osvojio.

Od svoje petnaeste godine ponovo se vrača u SC Brühl u mnogo jaču i zahtjevniju ligu gdje i danas igra. Mahir posjeduje posebnu brzinu i borbenost koja ga krasi i izdvaja na terenu. Svo vrijeme igra sa dvije godine starijim dječacima i u svakoj utakmici postiže golove što dovoljno govori kakav potencijal posjeduje.

Kratko nam je kazao da je njegova želja da jednog dana zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

(Bhtalents.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: