Kalesija domaćin druženja i turnira nogometnih sudija iz TK-a

Kalesija će sutra biti domaćin nogometnog turnira sudija i instruktora TK-a. Riječ je o Trećem, sada već tradicionalnom, druženju sudaca i instruktora sa područja Tuzalnskog kantona. Prema riječima Jasmina Smajića, predsjednika Udruženja sudija i instruktora Kalesija na turniru će, pored domaćina,  nastupiti predstavnici još osam udruženja preko 100 učesnika.

„ Nakon Banovića i Gračanice, našem udruženju iz Kalesije je pripala čast da budemo domaćini ovogodišnjeg druženja nogometnih sudaca i instruktora iz Tuzlanskog kantona. Sve utakmice malonogometnog turnira će se igrati u dvorani MSŠ u Kalesiji, sutra (nedjelja, 16.februar) sa početkom u 10:20 sati. Na turniru će uzeti učešće 120 kolega iz Živinica, Lukavca, Doboj Istoka, Tuzle, Banovića, Gračanice, Srebrenika , Gradačca i naravno ekipa sudaca i instruktora iz Kalesije. Pozvao bih ljubitelje nogometa da dođu u dvoranu MSŠ u Kalesiju i da pogledaju kakvo nogometno znanje posjeduju oni koje su zaduženi za dijeljenje pravde na nogometnim terenima širom TK-a i FBiH. Nadam se da će biti zanimljivih i dobrih utakmica i da ćemo biti dobar domaćin ovog druženja“, kazao je Smajić.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe A i B sa po četiri ekipe. Turnir će se igrati po bod sistemu, svako sa svakim, a po dvije najbolje ekipe iz grupe će se plasirati u polufinale turnira. Turnir počinje u 10:20 sati. Otvaranje turnira je u 12 sati, dok je odigravanje finalnog susreta planirano u 16:10 sati.

Proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca na turniru i druženje svih učesnika održat će se u večernjim satima u restoranu „Zates“ na Međašu. Generalni pokrovitelj Trećeg druženja nogometnih sudija i instruktora TK-a je načelnik općine Kalesija Sead Džafić.    

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: