Nogometaši Tuzlanskog kantona najbolji na turniru u Švicarskoj

Proteklog vikenda selekcija U13 Tuzlanskog kantona dječaci rođeni 2006,2007 godiste učestvovali su na Internacionalnom turniru u Švicarskoj – Aigle koji je pod UEFA programom. Učešće na turniru su uzele ekipe iz  6 država: Švicarska, Rumunija, Francuska, Italija, Portugal, Bosna i Hercegovina.

Na poziv organizatora  turnira nogometni savez Tuzlanskog kantona uz  odobrenje krovne kuće NFSBiH prihvatio je ovaj poziv samo sa jednim ciljem, a to je da na ovakav način  mladim igračima pruži priliku da kroz ovakve Internacionalna takmičenja, jake test utakmice i druge sadržaje koje nude ovakva takmičenja razvoj mladih talenata podignemo na viši nivo.  

Selekcija Tuzlanskog kantona zauzela je 1 mjesto, sa svih 8 pobjeda, u grupnoj fazi tako i u eliminacionom dijelu takmičenja.

Selekcija Tuzlanskog kantona je u finalu pobijedila Francuski Fc Thonon Evian rezultatom od 2:0,a turnir su završili sa 15 postignutih i uz 1 primljeni gol.

Pored takmičarskog dijela naša selekcija odigrala je i prijateljski susret sa akademijom Juventusa koja je smještena u gradu Willeneuve..

I ranije su djecaci sa prostora Tuzlanskog kantona učestvovali na mnogim Internacionalnim turnirima i osvajali prva mjesta poput Firence ITA.,Ohrid Makedonija, Ulm Njemačka itd.

Selekciju su sačinjavali sljedeći igrači :

Smajić Muhamed i Tubić Hamza golmani, Svraka Tarik, Okić Hazim, Bešić Amer, Beširović Nedim, Berbić Haris, Smajlović Haris, Ćivić Edin, Bešić Danis, Ćoric Amel, Hasanović Tarik, Mujić Ajdin, Tursunović Ibrahim, Okanović Hasan, Bešić Mahir, Redžić Hamza i Azabagić Kenan.

Stručni štab : Sefik Imamovic selektor i trener  Asmir Omerović

Stručni štab ove selekcije pokazao se veoma interesantan u svom radu sportskim klubovima Iz Njemačke pa ce tako jedan od trenera Asmir Omerović već od jeseni preseliti u Njemačku, gdje će nastaviti sa trenerskim pozivom.

Pored svega vrijedi pomenuti bosanskohercegovačke navijače, ljude iz BiH koji žive i rade u ovom dijelu Evrope koji su pokazali veliki patriotizam i gostoprimstvo na čelu sa Salemom Muratovićem koji je ujedno i najzaslužniji da je selekcija Tuzlanskog kantona bila dio ove priče u Švicarskoj.

Ovom prilikom stručni štab u ime NSTK upućuje iskrenu zahvalnost domaćinima i radujemo se ponovnom susretu iduće godine, jer će je stigao poziv da predstavljamo BiH sa 2 selekcije U13 i U11.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.