NOGOMETAŠI BiH OTPUTOVALI U SAD

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas sa Sarajevskog aerodroma u Sjedinjene Američke Države, gdje će nastaviti pripreme za svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nogometaši BiH u proteklih 11 dana pripremali su se u Sarajevu. Selektor Safet Sušić u prvom dijelu priprema imao je određenih problema zbog povreda pojedinih igrača, ali vjeruje da će njegovi izabranici biti spremni za SP.

Navodi da je zadovoljan prvim dijelom priprema.

– Atmosfera je bila izuzetno dobra, momci su fenomenalno radili, a svi koji su pratili treninge mogli su se u to uvjeriti. Od njih ću insistirati da tako bude sve vrijeme dok budemo zajedno tamo i u to sam ubijeđen jer se radi o izuzetno ozbiljnim i ambicioznim momcima – kazao je Sušić.

Izuzev Ermina Bičakčića i Asmira Begovića, svi igrači su na pripreme došli zdravi. Bičakčić još ima problema, ali se očekuje da će biti spreman do početka SP-a.

Sušić navodi da je većina igrača već sada spremna za utakmice.

– Igrači koji su od prvog dana trenirali, čak i ovi koji su se naknadno uključivali i koji nisu propuštali treninge, potpuno su spremni i već sutra bi mogli da započnu SP. Imali smo sitnih problema, uz ozbiljniju povredu Bičakčića bilo je i manjih problema kod još nekih igrača, ali smo ih u takvim situacijama odmarali jer nismo željeli da rizikujemo. Ubijeđen sam da do početka SP-a neće biti nekih velikih zdravstvenih problema i da ćemo svi dočekati prvu utakmicu s Argentinom zdravi i spremni – kazao je Sušić uoči polaska u SAD.

Kapiten Emir Spahić navodi također da je zadovoljan pripremama.

– Zadovoljan sam ovim što sam ovdje vidio, kako smo trenirali i čitavom atmosferom oko reprezentacije. Danas odlazimo iz BiH, ali BiH nosimo sa sobom – poručio je Spahić.

Sreću reprezentativcima BiH poželio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, koji je podsjetio da je prvi dio priprema, osim treninga reprezentativaca, bio obilježen i nizom aktivnosti “koje su nas još više približile našim navijačima i građanima BiH”.

– Ponosni smo, ali i s jednim osjećajem bola koji imamo prema nastradalom stanovništvu u područjima koja su pogođena poplavama. Ovaj period obilježen je i nizom akcija da bi se ta bol i patnja stanovništva ublažila. Ovi momci su najbolje što imamo u BiH i molim sve da ih podržimo u Brazilu, bez obzira na to šta se bude dešavalo, jer su oni to svojim rezultatima zaslužili – kazao je Begić.

Reprezentacija BiH večeras će doputovati u St. Louis, gdje će 30. maja odigrati pripremni meč s Obalom Slonovače. Drugi susret tokom priprema u SAD-u nogometaši BiH igraju 3. juna s Meksikom u Chicagu, a do početka SP-a odigrat će još jedan kontrolni meč s mladom ekipom Santosa, 9. juna.

Reprezentacija BiH na SP-u nastupa u grupi s Argentinom, Nigerijom i Iranom. Prvi meč igraju s Argentinom 15. juna u Rio de Janeiru u 19 sati po lokalnom vremenu (16. juna u 00.00 sati po srednjoevropskom vremenu).

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: