Najmlađi fudbaleri Borca iz Osmaka osvojili prvo mjesto na malonogometnom turniru u Kalesiji

U okviru kulturno-zabavne manifestacije „Kalesijsko ljeto“, danas je u SRC „Bosna“ Kalesija održan malonogometni turnir za djecu na kojem je nastupilo osam ekipa.

Prvo mjesto osvojio je FK „Borac“ – Osmaci, drugo mjesto pripalo je NK „Rainci“, dok je treće mjesto zauzeo FK „Sloga“ – Tojšići.

Najmlađi fudbaleri Borca iz Osmaka su u finalanom susretu savladali Raince sa 1:0, dok je u susretu za treće mjesto Sloga bila bolja od Memića sa 3:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ahmed Idrizović (NK „Rainci“), dok je najbolji golman Kenan Alić (FK „Sloga“ – Tojšići).

Pehare i medalje najuspješnijim ekipama uručili su Damir Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija,  Mujo Tosunbegović, sekretar Organa uprave općine Kalesija i Saud Tabalović, sekretar Sportskog saveza općine Kalesija, dok je diplome najboljem igraču i golmanu predao Mirsad Zulić, član UO FK „Bosna“ Kalesija. Turnir je otvorio Zuhdija Karić – Zux, predsjednik FK Bosna Kalesija.

Mujo Tosunbegović, sekretar Organa uprave općine Kalesija, u ime općinskog načelnika, kao generalnog pokrovitelja turnira, se zahvalio organizatoru i svim ekipama na učešću na turniru i istakao da je ovaj turnir još jednom pokazao da sport ne poznaje granice i da će općina Kalesija i narednom periodu podržavati ovakve manifestacije koje imaju za cilj druženje, sportsko nadmetanje i stvaranje prijateljstva među djecom svih uzrasta.

Na turiru su nastupili: FK Memići, FK Bosna, FK Bijeljevac, FK Borac Osmaci, FK Sloga Tojšići, FK Rainci, FK Mladost Kikači i SK Bambi.  

Turnir je održan u organizaciji BKC-a „Alija Izetbegović“ Kalesija, u saradnji sa Sportskim savezom općine Kalesija i FK „Bosna“ Kalesija.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.