Mladost iz Kikača treću godinu zaredom pobjednik KUP-a općine Kalesija

Fudbaleri Mladosti iz Kikača su savladali Krušik iz Vukovija Gornjih sa 3:0, u finalnom susretu KUP-a općine Kalesija odigranom na igralištu „Peda Gaj“ u Raincima Donjim.  Mladost je pobjedom nad Krušikom po treći put zaredom osvojila KUP općine Kalesija. Kantonalni ligaš iz Kikača je obezbijedio nastavak takmičenju na kantonalnom nivou kao i finale Memorijalnog KUP-a šehida  općine Kalesija.

Krušik je bolje otvorio utakmicu. Međutim, fudbaleri iz Vukovija Gornjih su propustili nekoliko veoma izglednih prilika za gol. U nastavku susreta fudbaleri Mladosti iz Kikača su preuzeli inicijativu i golom Semira Mujkanovića stigli do vodstva od 1:0.  Mladost je i u nastavku susreta bila bolja na terenu i golovima Bakira Sakića stigla do ubjedljive pobjede od 3:0.

Pobjednički pehar fudbalerima Mladosti iz Kikača uručio je Jusuf Poljaković potpredsjednik NS općine Kalesija.  Inače finale je proteklo u organizaciji NS Općine Kalesija podržano gostoljubivim domaćinima, Upravom FK Spreča Rainci Donji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.