Mladi bosanski nogometaši na turniru u Njemačkoj osvojili peto mjesto

Na turniru „U13 Vereins-Service-Cup 2016“, koji je odigran u Munderkingenu kod Ulma, selekcija „Škola mladi talenti BiH“ osvojila je 5. mjesto. Selekciju „ŠMT BiH“ činili su ponajbolji igrači sa područja Tuzlanskog kantona, a predvodili su je selektor Šefik Imamović i trener Asmir Omerović.

Na turniru je učestvovalo 30 ekipa iz cijele Evrope, među kojima su bili i Bajern, Šalke 04, Majnc, Frankfurt, Fiorentina, Lucern, Honved, Kluž, Maribor… O snazi turnira najbolje govori podatak da grupnu fazu nije prošla ekipa U13 Bajerna iz Minhena. Mladi nogometaši Bajerna su bili upravo u grupi sa ekipom iz Bosne.

Pobjednik turnira je novosadska Vojvodina, koja je u finalu savladala Lucern 2:1. U utakmici za treće mjesto Šalke je pobijedio Majnc.

Edin Bužo, član ekipe „ŠMT BiH“, proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Za ekipu „Škola mladi talenti BiH“ igrali su: Edin Bužo, golman, Adin Husić, Eldin Husić, Adin Husanović, Benjamin Smajić, Adin Halač, Tarik Kapetanović, Denis Pavić, Salih Uščuplić, Nedim Avdić, Emrah Kadrić i Nermin Hasančević.

Turnir „U13 Vereins-Service-Cup“, poznatiji kao turnir u Munderkingenu, održava se od 1998. godine, a na njemu su učestvovali i igrači poput Tomasa Milera, Marka Rojsa i Kevina Groskrojca.

Turnir „U13 Vereins-Service-Cup“, poznatiji kao turnir u Munderkingenu, održava se od 1998. godine, a na njemu su učestvovali i igrači poput Tomasa Milera, Marka Rojsa i Kevina Groskrojca.

Najzaslužniji za odlazak naših igrača na turnir u Njemačku je Elvis Hodžić. Već tri godine on je domaćin našim mladim nogometašima.

– Ponosan sam na ove dječake koji su još jednom osvjetlali obraz BiH. Pokazali su da se, barem u ovim godinama, mogu ravnopravno nositi sa najvećim evropskim klubovima i da se nikoga ne trebaju plašiti kada je u pitanju nogomet. Sada im samo treba obezbijediti optimalne uvjete za dalji razvoj kako bi i u seniorskoj konkurenciji mogli biti ravnopravni sa evropskim velikanima, kazao je Elvis Hodžić, izražavajući zahvalanost i ostalim našim ljudima koji su ugostili našu ekipu.

Tokom turnira uspostavljeni su kontakti sa većinom klubova koji su učestvovali. U tim razgovorima predstavnici Bajerna, Lucerna, Majnca, Fiorentine i engleskog Milwala su obećali da bi rado došli i na turnir „Respect kup“, koji se svake godine u junu organizuje u Kalesiji.

Nadamo se da će i Kalesija i Tuzlanski kanton, i Nogometni savez Kalesije i NS TK, kao i ovdašnji privrednici prepoznati vrijednost jednog ovakvog turnira i podržati njegovu realizaciju.

NKP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: