Kalesijci vodeći strijelci od Prve kantonalne do Premijer lige BiH

Trenutno vodeći na listi strijelaca BH Telecom Premije lige su Mersudin Ahmetović, napadač Sarajeva, i Miloš Filipović, napadač Zrinskog. Obojica su postigli po 13 golova. Mersudin Ahmetović prve nogometne korake počeo je u svojoj Kalesiji.

Osim Ahmetovića, na čelu liste strijelaca i ostalih liga, od Premijer lige pa sve do Prve kantonalne lige nalaze se napadači iz – Kalesije.

Najbolji strijelac Prve lige FBiH je Jasmin Mujkić, napadač Brstva iz Gračanice koji je postigao 13 golova. I Jasmin Mujkić je iz Kalesije, a njegov prvi klub je FK Mladost 78 iz Donjih Vukovija kod Kalesije.

Na čelu liste strijelaca Druge federalne lige – Sjever je Safet Mujkić igrač kalesijske Bosne. On je 15 puta tresao protivničke mreže.

Najbolji strijelac Prve kantonalne lige TK jeste Semir Mujkanović, napadač Mladosti iz Kikača, koji je na 19 utakmica postigao čak 31 gol. Mujkanović je bivši nogometaš Želje i Drine iz Zvronika. Sin je aktuelnog predsjednika tuzlanske Slobode Senada Mujkanovića.

Osim vodećim strijelcima u bh. ligama, Kalesijci se vole pohvaliti činjnicom da je i Miralem Pjanić Kalesijac, kao i Eldar Ćivić, kapiten Mlade reprezentacije BiH. Za mlađe bh. selekcije, od U-21 do U-17, nastupali su i Kalesijci: Amer Dautbašić, Senad Husić, Semir Musić, Almir Šmigalović, Mirza Mustafić i Miralem Ramić.

 

 

(Sportske.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: