Kalesija domaćin U15 reprezentacijama BiH i Srbije

Kalesija će u četvrtak, 19.05.2016. godine biti domaćin U-15 nogometnih reprezentacija BiH i Srbije.
Organizator utakmice je Nogometni savez TK, dok je za domaćina utakmice izabran FK Bosna, odnosno Gradski stadion u Kalesiji.

Od prvog sastanka Organizacionog odbora, koji je održan 7.maja, urađeno je mnogo, pa će tako Gradski stadion Kalesija utakmicu dočekati u sasvim novom izgledu.

Organizacioni odbor, koji je sačinjen od predstavnika NS TK i predstavnika Uprave FK Bosna Kalesija, je pred sebe postavio veliki zadatak, koji će biti i realizovan u suradnji sa Općinom Kalesija.

Pored pripreme travnjaka, odvijaju se radovi na izgradnji novog betonskog zida, kojim će konačno biti riješen problem na južnoj strani stadiona.
Ono što posebno raduje ljubitelje fudbala u Kalesiji, tribine stadiona će dobiti sasvim novi izgled. Konačno je skinuta korozirana i dotrajala, koja je zamijenjena novom, u plavo-bijeloj boji. Naručene su i nove stolice, koje bi trebale biti instalirane do dana odigravanja utakmice.

Kontrola iz NS/FS BiH: Gradski stadion Kalesija će biti spreman da ugosti reprzentacije BiH i Srbije!

U (ne)očekivanu posjetu u Kalesiju u subotu (14.maja) je stigao predstavnik NS/FS BiH, Murat Jaha, glavni koordinator svih reprezentativnih selekcija.
On je u pratnji predsjendika NS TK, Muhameda Avdića, obišao travnjak i svlačionice na Gradskom stadionu u Kalesiji, te konstatovao da postoje uslovi za odigravanje utakmice reprezentativnih U-15 selekcija BiH i Srbije.

NS-KONTROLA-murat-jaha-muhamed-avdic-hasan-ramic-1
U svojstvu domaćina je bio direktor FK Bosna Kalesija, Hasan Ramić, koji je predstavnika Nogomentog saveza upoznao o aktivnostima koje su poduzete u sklopu priprema za utakmicu, te da će travnjak od trenutnog stanja koje s emože ocijeniti kao dobar, biti idealan za igru u četvrtak (19.maja) koliko posluže i vremenske prilike.

Iako je predstavnika NS BiH, Murata Jahu, najviše zanimalo stanje travnjaka, ali i stanje u svlačionicama (prostor za igrače, mokri čvor, klupe, topla voda…), bio je pozitivno iznenađen ostalim aktivnostima koje je poduzela Uprava FK Bosna Kalesija.
Izgradnja betonskog zida, nova ograda i stolice na tribinama, poboljšale su dojam i ocjenu domaćina, koji u narednom periodu ima ambicije da ugosti i starije reprezentativne selekcije BiH.

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: