Izudin Halilović i FIFA obradovali brojne mališane

Sportski klubovi i škole fudbala na području općine Kalesija, ali i susjednih općina, od porodice Halilović posljednjih godina redovno dobijaju donaciju u vidu fudbalskih lopti, dresova i drugih sportskih rekvizita neophodnih za trening i takmičenje.

Naime, Izudin Halilović, Kalesijac koji živi i radi u Švicarskoj, u saradnji sa prijateljem iz FIFA-om, svake godine obraduje dječake iz Kalesije.

Nedavno je donirao preko 40 originalnih lopti školama, klubovima i djeci na kalesijskoj opštini. Lopte su dobili: SM Škola Kalesija, Sadik Osmanović, FK Borac Osmaci, Guber Srebrenica i drugi.

„Zahvaljujemo se Svetskoj Fudbalskoj Federaciji FIFA kao i našem Kalesijcu koji ovo časno i pošteno sa svojom porodicom donese u našu Kalesiju i nadamo se još boljom saradnjom“, rekao je Sadik Osmanović, trener Škole fudbala iz Kalesije.

Halilović je ove godine odlučio podržati i najmlađe fudbalere u Srebrenici.  

Dio sportske opreme uručen je FK Guber, čije mlađe selekcije bilježe odlične rezultate.  

Iz FK Guber su se zahvalili Haliloviću i istakli da je ovo za njih jako važna podrška, posebno jer u namlađim selecijama treniraju dječaci svih nacionalnosti.

Pored sportske opreme, Halilović je u nekoliko navrata mnogim osnovnim i srednjim školama donirao kompjutere i druga školska pomagala.  

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: