Ibro Mahmutović podnio ostavku: Ima li Uprava odgovor na alarmantnu situaciju u FK Bosna Kalesija

Nakon dva poraza na domaćem terenu na startu sezone 2017/18, Ibro Mahnutović je podnio ostavku na mjestu trenera FK Bosna Kalesija.

Podsjećamo, Bosna je u prvoj utakmici minimalno poražena od novajlije u ligi, ekipe Seone, dok je u drugoj utakmici Bosna Mionica potopila Bosnu rezultatom 0:4 na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Mahmutović se, odmah nakon utakmice, u svlačionici pozdravio sa igračima i saopštio im da se povlači, a nakon toga svoju odluku saopštio i predsjedniku kluba.

Kako je rekao za NKP.ba, ostavku je nudio i nakon prvog kola.

Mahmutović je i prošle godine podnosio ostavku, te je jednu utakmicu ekipa odigrala bez trenera, ali se vratio nakon sastanka uprave kluba.
Ipak, kako stvari stoje, ovoga puta Mahmutović se neće vratiti.

Osim dva poraza na startu sezone, simpatizere Bosne svakako može zabrinuti i raspored u naredne dvije utakmice, kada igraju protiv ekipa Radnički Lukavac i Budućnost Banovići.
Ukoliko ne osvoje bod(ove), već nakon 4 utakmice Bosna bi bila “najozbiljniji” kandidat za ispadanje iz lige.

Ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da se u igračkom kadru ništa ne može promjeniti do pauze na pola sezone.
U pauzi između dvije sezone Bosnu su napustila četiri ponajbolja igrača, i to na svim dijelovima terena; dugogodišnji prvi golman, standardni igrač sredine terena, te dva najbolja golgetera.
Sa njima se Bosna prošle sezone borila za opstanak, a umjesto njih ove sezone Bosna nije dovela niti jedno pojačanje, osim povratka u ekipu nekoliko igrača koji su prestali sa aktivnim igranjem fudbala, ili su pauzirali protekle godine.

Kako će uprava kluba reagovati na, blago rečeno, alarmantnu situaciju u FK Bosna Kalesija, ostaje da se vidi.

Skupština kluba pred početak sezone 2017/18

Predsjednik kluba je Zuhdija Karić – Zux, koji, stiče se dojam, praktičnu podršku radu ima samo od sportskog direktora kluba, Suada Tabalovića, te Muhameda Osmanovića, dugogodišnjeg doktora u ekipi, i Mehmedalije Imširovića.
U prilog tome ide i činjenica da osim pomenutih, te službenog predstavnika kluba Sulejmana Sinanovića i sekretara Galiba Softića, utakmicama Bosne ne prisustvuju ostali članovi uprave, čije imenovanje u upravu kluba na nedavnoj Skupštini iznenadilo sve simpatizere kluba, jer se radi osobama koje nikada nisu viđene na utakmici kluba, a kamoli dali doprinos istom.

Haotična situacija oko kluba se sigurno prenijela i među igrački kadar, za koji se više i ne može reći da je “limitiran” ili “loš”, jer se većinom radi o igračima koji su odlučili igrati kako ni pomogli klubu, bez posebnih finansijskih ili drugih ambicija, što potvrđuje i informacija da klubu putem donacija pomažu bivši igrači, za što su se angažovali upravo aktivni igrači u klubu.

Stiče se dojam da se kriza, po ko zna koji put, namjerno izaziva, a onda se pojave oni koji će, kao, spasiti klub.
Ništa tu ne bi bilo sporno da “spasioci” nisu upravo oni koji su i odgovorni za klub.
Vjerovatno ne postoji klub za više onih “da ih nije bilo, klub ne bi postojao”.

NKP.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: