Fudbalski klub Bosna 2013.godinu završio u plusu, proširen i Izvršni odbor kluba

U prostorijama MZ Kalesija centar sinoć je održana Skupština Fudbalskog kluba Bosna Kalesija. Na Skupštini su usvojene izmjene Statuta kluba koji je usklađen sa Statutom NS BiH, a jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu kao i Finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Da se u klubu radilo domaćinski dokaz je i završni račun koji pokazuje da je klub prošlu godinu završio u plusu sa 893 KM, a kada je u pitanju Izvještaj o radu podcrtano je da se klub nalazi na prvoj poziciji Druge lige Sjever gdje prema izjavama čelnika uprave planiraju ostati i do kraja sezone.

Na Skupštini je usvojen i prijedlog proširenja Izvršnog odbora, tako da će se postojećim članovima pridružiti i Miralem Huremović, Said Džinić-Toti, Almir Hibić-Hiba kao bivši igrači ovog kluba te Ahmet Fazlić i Ramo Abidović.

Jednoglasno je podržana i Odluka o dodjeli priznanja pojedincima i kolektivima zasluženim za unapređenje i razvoj FK Bosna Kalesija za prošlu godinu.

Na spisku nagrađenih nalazi se i firma Neon solucije koja je finansijski podržavala rad ovog kluba, a među nagrađenima su i načelnik Rasim Omerović, Sead Osmančević, Fadil Ušćuplić, Nusret Sinanović, Abdulah Hadžić (Kuwet), MZ Kalesija centar, BH Telecom direkcija Tuzla, Farmaceutska kompanija Nobel ilac, Zux 4 Kalesija, Lafat komerc, Plastikal Kalesija, Izazov Kalesija, Nevres Hasanović, Mirsad Zulić (radio Feral), Polo doo Kalesija, Kasim Selimović (Piemonte), Mersudin Ahmetović, Telefongradnja Kalesija, Automat klub Komet, kaffe SD Bosna, Kladionice Sport plus i Senad Softić.

Članovi Skupštine FK Bosna podržali su i Plan rada odnosno Budžet za ovu godinu gdje predviđeno smanjenje novčanih sredstava u odnosu na prošlu godinu, ali su na pojedinim stavkama planirane i određene uštede.

Ono što je vrijedno pomena svakako je i informacija da su čelnici kluba u prošloj godinu uspjeli platiti i dug poreza koji im je prozrokovao i privremneu blokadu računa.

U klubu se nadaju da će u ovoj polusezoni uspjeti privući i više privrednika u klub kao i gledaoca na tribine.

skupstina_fkbosna1

(Kalesija online)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: