Fudbaleri Sloge počinju pripreme za proljetni dio sezone

Fudbaleri Sloge iz Tojšića će u narednu subotu započeti sa pripremama za proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Pripreme za proljetni dio sezone 2016/2017 počinju nešto ranije u odnosu na prethodne godine, tačnije jednu sedmicu ranije, na čemu je insistirao trener Šefik Imamović, kako bi fudbaleri ove ekipe što spremnije dočekali nastavak sezone.

Podsjećamo, nastavak sezone u okviru Druge lige FBiH “Sjever” je planiran tek polovinom marta. Posljednja utakmica jesenjeg dijela sezone je odigrana još 13.novembra, što znači da zimska pauza traje puna četiri mjeseca, što je, vjerovatno, jedna od najdužih pauza u svijetu.

“Ovaj put smo odlučili krenuti nešto ranije sa pripremama, jer je zimska pauza zaista preduga, što u mnogome utiče na fudbalere. Prve sedmice ćemo krenuti sa treninzima slabijeg inteziteta, kako bi pripreme mogli odraditi što kvalitetnije, te da pokušamo izbjeći povrede u testnim utakmicama, što bude problem velikog broja klubova.
Kada su u pitanju ambicije kluba, o tome je možda i rano govoriti. Svakako da će Uprava kluba zacrtati svoj cilj, a već u pripremnom periodu ćemo znati šta možemo očekivati u nastavku sezone” – govori za NKP.ba Šefik Imamović, trener tojšićke Sloge.

Podsjećamo, Sloga je jesenji dio sezone 2016/2017 završila na drugoj poziciji.
Ipak, čak 9 bodova zaostatka za liderom, ekipom Bosne iz Mionice, nisu obećavajući da Sloga može napasti prvu poziciju.

Svakako treba pomenuti da je Sloga pod trenerskom palicom Šefik Imamović i pomoćni trener Rijad Alić, obojica bivši golmani ovoga kluba, ima najbolju odbranu u ligi sa samo 9 porimljenih golova u 15 utakmica, što znači da ekipa igra veoma zrelo.
Ukoliko uspiju uvezati i nekoliko pobjeda na gostovanjima, borba za prvu poziciju bi mogla biti i cilj koji će zacrtati uprava ovoga kluba.

 

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: