Fudbaleri Memića ušli u Drugu ligu TK (FOTO i VIDEO)

Fudbaleri Memića su pobjedom nad Radnikom iz Lipnice sa 4:0 osvojili prvo mjesto u Trećoj ligi TK “Istok” i obezbijedili plasman u Drugu ligu TK “Jug”.

Pobjednički pehar kapitenu Selveru Čiraku uručio je Eldin Hodžić ispred NS TK-a. Po završetku utakmice uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Memića koji su uz bakljade i vatromet proslavili ulazak u viši rang takmičenja.

Inače, Memići su odlično startali ovoj sezoni i od trećeg kola držali lidersku poziciju na tabeli, Sezonu su završili sa 13 pobjeda, dva poraza i jednim remijem. Postigli su 48, a primili 16 golova.

Asmir Alić – Leo, igrač i trener FK Memići ,se zahvalio svim igračima i navijačima Memića koji su ih pratili cijelu sezonu i pozvao privrednike da finansijski pomognu ovaj klub u Drugoj ligi TK, s obzirom da će troškovi u ovom rangu takmičenja biti viši u odnosu na dosadašnji period.

Ulaskom u Drugu ligu TK-a Memići su zaokružili lijepu i uspješnu priču, koja je vezana za ovaj klub, jer su sa vrlo skromnim finansijskim sredstvima uspjeli osvojiti prvo mjesto u ligi. Također, pokazali su i veliki ljudski karakter kada su komšijskom klubu iz RS-a, FK Borac iz Osmaka, omogućili da trenira i igra na igralištu u Memićima.

Priču o lijepom i nesvakidašnjeg gestu kluba iz Memića su prenijeli brojni bh-a mediji i na taj način poslali poruku da fudbal ne poznaje i ne priznaje nikakve granice.

Današnjoj proslavi u Memićima su prisustvovali i predstavnici FK Borac iz Osmaka, koji su komšijama i sportskim prijateljima čestitali na ulasku u veći rang takmičenja.

Čestitke fudbalerima Memića uputio je i Damir Džafić, predsjednik NS općine Kalesija, koji je prisustvovao utakmici Memića i Radnika iz Lipnice.

FOTO:

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: