Fudbaleri Bosne dobili donaciju iz Švicarske

Fudbaleri Bosne iz Kalesije će u proljetnom dijelu sezone imati na raspolaganju nove trenerke i opremu za trening, zahvaljujući prijateljima kluba iz Švicarske.

Naime, Osman Križevac, iz kalesijskog naselja Brda, koji radi u Zugu u Švicarskoj,  već tradicionalno donira određeni dio opreme kalesijskom klubu.  Križevac je i ove novogodišnje praznike i odmor u Kalesiji iskoristio za posjetu FK Bosna kako bi uručio dio sportske opreme. Ovoga puta Križevcu se priključio i Ibrahim Ramić iz Kalesije, koji je  također zaposlen u švicarskom gradu Zug.

Križevac i Ramić su posjetili FK Bosna i predsjedniku kluba Zuhdiji Kariću uručili 16 gornjih trenerki, isto toliko štucni, golmanske šorceve i 36 čunjeva za trening.

Zuhdija Karić, predsjednik FK Bosna Kalesija se zahvalio Križevcu i Ramiću na donaciju i pohvalio njihov angažman i podršku kalesijskom klubu.

„Nije prvi put da nas je Osman Križevac obradovao nekim poklonom. Hvala mu na svemu što je do sada učinio za nas. Od Osmana smo već navikli da svaki put kad dođe u domovinu posjeti naš klubu i donira nam opremu koja nam mnogo znači za nastavak rada. Drago mi je da se krug prijatelja Bosne, pored Križevca, proširio sa Ibrahimom Ramićem, kojem se, također, zahvaljujem.  Nadam se da će ovo motivisati i naše druge sugrađane, koji rade u inostranstvu, da krenu ovim putem i da u budućnosti imamo što više prijatelja poput Križevca i Ramića“, kazao je Karić.

Dodao je da je Križevca i Ramića upoznao sa stanjem u FK Bosna Kalesija i ambicijama kluba u proljetnom dijelu sezone, a da ih je posebno zanimalo stanje sa nedostajućom opremom za trenažni proces, kako bi mogli pružiti pomoć u tom segmentu.

Karić je ovom prilikom za potrebe kluba donirao računar, s obzirom da je kompjuter koji se do sada koristio u jako lošem stanju.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: