Fudbaleri Bijeljevca se odrekli naknada u korist nabavke kosačice za održavanje stadiona

Fudbalski klub „Bijeljevac“ iz Miljanovaca takmiči se u Trećoj kantonalnoj ligi TK. U utakmicama nemaju rezultatskog imperativa. Kako kažu, važno je da igraju, da se takmiče.

Uprava kluba ne vrši pritisak na igrače, ali se trudi da obezbijedi što bolje uslove za rad.

S obzirom na to da je dosta domaćih igrača, u potrazi za egizistencijom, napustilo BiH, za „Bijeljevac“ nastupaju i igrači sa područja općina Tuzla i Živinice i drugih mjesta.

„Od 2018. godine igrači koji putuju iz Tuzle, Živinica iz drugih mjesnih zajednica sami su sebi plaćali prevoz. Ovih dana smo namjeravali da im platimo barem osnovne troškove prevoza, ali oni su ta sredstva usmjerili za kupovinu traktorske kosačice za održavanje terena“,  kazao nam je predsjednik Suljo Sinanović, koji je još dodao da ih je sve u Upravi iznenadila i obradovala ova gesta igrača.

Predsjednik Sinanović se zahvalio igračima na nesvakidašnjem gestu.

„Poslije trening utakmice naši fudbaleri su prijatno iznenadili Upravu kluba. Oni su poslije utakmice primili minimalne nadoknade za prevoz, jer to je jedino što uspijevamo da im obezbjedimo. Onda su se obratili Upravi i saopštili da dio koji su primili svi skupa poklanjaju za akciju i kupovinu kosačice. Moram priznati da smo svi bili prijatno iznenađeni gestom naših igrača koji su izjavili da niko od njih nije došao da igra za novac, već je cilj druženje i učvršćivanje prijateljstva svih nas zajedno. Hvala svim igračima“ istakao je Sinanović.

Gestu igrača „Bijeljevca“ pohvalio je i bivši igrač beogradskog Partizana Sead Mašić, koji je napisao „Svaka čast tako se voli klub“.

Akcija prikupljanja sredstava za nabavku kosačice još uvijek traje. Iz „Bijeljevca“ su pozvali bivše igrače i navijače kluba, kao i sve zainteresirane, koji se žele uključiti da pomognu nabavku kosačice.

(price sa granice)

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina ResilienceInitiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: