FK Bosna organizuje utakmicu i druženje sa kalesijskom dijasporom

FK Bosna Kalesija organizuje revijalnu utakmicu između Veterana FK Bosna Kalesija i Kalesijske dijaspore. Utakmica će se odigrati u četvrtak, 08.avgusta na Gradskom stadionu u Kalesiji, sa početkom u 18 sati. Nakon utakmice planirano je druženje, uz roštilj i muziku, najavljeno je iz kalesijske Bosne.

Iz Uprave FK Bosna pozivaju veterane ovog kluba i bivše igrače Jedinstva i Bosne, koji žive i rade u zemljama Zapadne Evrope, a koji su ovih dana na odmoru u Kalesiji da dođu na zajedničko druženje.

Zuhdija Karić, predsjednik FK Bosna Kalesija kaže da je cilj ove revijalne utakmice druženje sa nekadašnjim igračima ovog kluba i Kalesijcima u dijspori koji podržavaju rad ovog kluba.

„Želimo da se zahvalimo ljudima koji su godinama uz nas i pružaju nam podršku u ovim teškim vremenima. Odigrat ćemo revijalnu utakmicu, u kojoj će rezultat biti u drugom planu, a nakon toga smo planirali druženje u renoviranim prostorijama kluba, u sklopu stadiona. Pozvao bih naše nekadašnje igrač i prijatelje iz dijaspore da dođu u četvrtak na Gradski stadion da se prije svega vidimo, prisjetimo prošlih vremena, ali i da razgovaramo o sadašnjosti i budućnosti našeg kluba“, kazao je Karić.  

Iz FK Bosna Kalesija pozivaju veterane Bosne (Jedinstva) koji su zainteresovani da nastupe na utakmici, da se jave Suadu Tabaloviću.     

Dolazak na utakmicu i druženje već je najavio veliki broj Kalesijaca koji rade u Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji, Luxemburgu…

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: