FK Bosna Kalesija podržali vlasnici preduzeća “Zux-4” i “Izazov”

Loš start na početku sezone, dva poraza na domaćem terenu u prva dva kola i ostavka trenera, ipak nisu demotivisali upravu FK Bosna Kalesija u namjeri da obezbijedi što bolje uslove za rad i takmičenje.

Novoimenovani predsjednik kluba Zuhdija Karić – Zux već je počeo sprovoditi obećanja data prilikom preuzimanja ove vrlo nezahvalne pozicije.

U prostorijama FK Bosna Kalesija danas su potpisani prvi sponzorski ugovori sa kalesijskim poduzetnicima.

Sponzorske ugovore sa FK Bosna Kalesija potpisali su vlasnici firmi „ZUX – 4“ i „Izazov“ – Kalesija,  Zuhdija Karić i Esad Jakubović.

Ugovore sa Karićem i Jakubovićem u ime FK Bosna Kalesija potpisao je član uprave Muhamed Osmanović.

Osmanović se zahvalio Zuhdiji Kariću i Esadu Jakuboviću i izrazio nadu da će njihovim putem krenuti i ostale kalesijske firme.

„Riječ je o društveno odgovornim preduzećima, čiji vlasnici su i do sada podržavali rad ovog kluba. Nadam se da će ovo biti dobra poruka i drugim vlasnicima uspješnih kalesijskih preduzeća da krenu ovim putem i da podrže FK Bosna Kalesija“, kazao je Osmanović.

Zuhdija Karić, vlasnik preduzeća“ZUX – 4“, ujedno i predsjednik FK Bosna Kalesija, ističe da je ovo jedini način da se sačuva klub i pruži prilika mladima da svoju energiju potroše na sportskom terenu.

„Ovaj klub se godinama suočava sa teškom finansijskom situacijom, jer nema vlastitih prihoda. Sredstva od Općine i Sportskog saveza su nedovoljna za normalno funkcionisanje kluba. Bez podrške privrednika klub bi se vjerovatno ugasio. Zbog toga smatram da je obaveza svih nas ,koji imamo mogućnost, da pomognemo Bosnu i da mladim generacijama osiguramo koliko – toliko normalne uslove za treniranje i takmičenje“, rekao je Karić.

Ugovor sa kalesijskim drugoligašem među prvima je potpisao i Esad Jakubović, vlasnik fabrike namještaja „Izazov“ – Kalesija, koji naglašava da klub sa dugogodišnjom tradicijom treba sačuvati i narednim generacijama.

„Bez kalkulacija sam prihvatio ponuđeni ugovor i mislim da bi to trebali učiniti i mnogi drugi. Klub koji postoji više desetina godina se mora sačuvati. Mnogi prije nas su isto tako ulagali svoj novac, vrijeme i energiju da u gradu postoji mjesto gdje se za vikend može doći i opušteno sa svojom djecom i prijateljima pogledati utakmica. O značaju sporta, posebno u ovom vremenu, nema potrebe ni govoriti, jer samo zdrave generacije mogu doprinijeti opštem društvenom dobru“, ističe Jakubović.

U Bosni su uvjereni da će finansijskom stabilizacijom, uz podršku Općine, privrednika i navijača mnogo lakše prebroditi rezultatsku krizu i osigurati opstanak u drugoligaškom društvu.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: