Ernes Hasanović izabran za najboljeg nogometaša općine Kalesija za 2016.godinu (FOTO)

Ernes Hasanović, igrač tojšićke Sloge proglašen je za najboljeg nogometaša općine Kalesija za ovu godinu. Hasanović je igračku karijeru započeo u Radniku iz Lipnice, a nogometnu afirmaciju doživio je u Slogi iz Tojšića. Ove godine kao član Amaterske reprezentacije Tuzlanskog kantona je nastupao u kvalifikacionim utakmicama za odlazak na evropsko amatersko prvenstvo.

Ekipno najbolje rezultate ostvarili su nogometaši Mladosti 78 iz Donjih Vukovija, koji su osvajanjem prvog mjesta u Drugoj ligi TK-a izborili plasman u Prvu kantonalnu ligu. Mladost 78 je i pobjednik KUP-a općine Kalesija za 2016.godinu.  Predsjednik Mladosti 78 Ibrahim Imamović proglašen je za najuspješnijeg nogometnog radnika, dok je Asim Brđanović, šef stručnog štaba ovog kluba, izabran za najuspješnijeg trenera.

Najbolji u juniorskoj konkurenciji su juniori Bosne iz Kalesije i  kapiten ove selekcije Semir Dedić.

Juniori Bosne iz Kalesije su  prvaci Omladinske kantonalne lige u sezoni 2015/2016 i pobjednici Kup-a općine Kalesija, dok je Dedić istovremeno nastupao i za seniore kalesijske Bosne.

Mirza Abidović, član fudbalskog kluba Bosna Kalesija, najbolji je pojedinačno, dok je Sloga iz Tojšića najuspješnija ekipno u kadetskoj selekciji.

Najzapaženije rezultate kod pionira ostvarili su mladi nogometaši iz Gornjih Rainaca, ekipno  i Meho Imamović član ovog kluba.

Najbolji pjetlić je Ajdin Mujkić, pojedinačno i FK Bosna Kalesija, ekipno.

Specijalno priznanje za dugogodišnji rad u nogometu kroz FK ”Mladost” Kikači dodijeljeno je Sadifu Smajiću iz Kikača.

Organizator  desete, po redu,  manifestacije proglašenja najboljeg nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija bio je Nogometni savez općine Kalesija. Za ovogodišnje proglašenje najboljih nogometaša konkurisalo je 6 klubova i preko 300 nogometaša u raznim kategorijama. Izbor najboljih nogometaša i nogometnih ekipa održan je u TC “Omega” u Gornjoj Kalesiji.

FOTO:

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: