Eldin Muminović – Šiška donirao opremu FK Memići

Eldin Muminović – Šiška, bivši golman FK Memići donirao je sportsku opremu svom nekadašnjem klubu. Iako već nekoliko godina živi i radi u Austriji, Muminović nije zaboravio klub za koji je nekada nastupao. Muminović je prilikom odmora u BiH donirao FK Memići kompletnu opremu, 10 lopti, 10 markera i tablu za taktiku.

Asmir Alić – Leo, trener mlađih selekcija FK Memići zahvalio se nekadašnjem saigraču i naglasio da je Muminović i do sada u više navrata pomagao ovaj klub.

„Hvala Eldinu Muminoviću na donaciji našem klubu, koja će nam mnogo pomoći u daljem trenažnom procesu i takmičenju. Eldin je i do sada podržavao naš klub i već smo navikli da nas svaki put prijatno iznenadi, prilikom dolaska na odmor. Zahvaljajući ovoj donaciji opremili smo kompletnu kadetsku selekciju koja ima potencijala. Da se radi o kvalitetnoj generaciji najbolje govori podatak da smo odigrali neriješeno protiv Bosne iz Kalesije, čija se kadetska ekipa takmiči u kvalitetnoj omladinskoj ligi BiH. Muminović je primjer sportiste koji nije zaboravio gdje je nekada igrao i bili bi sretni kada bi i drugi slijedili njegov primjer, jer se većina klubova u BiH nalazi u teškoj situaciji i svaka donacija je jako važna“, ističe Alić.

Inače, Muminović je pored Memića uručio sportsku opremu i FK Bosna Kalesija, gdje je branio prije odlaska u inostranstvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: