“Zmajevi” kompletni stigao i Emir Spahić

Kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić stigli su večeras na okupljanje Zmajeva u Zenici pred važne mečeve kvalifikacija za Euro 2016. protiv Velsa i Belgije. Nešto kasnije u Zenicu je stigao  i Emir Spahić.

Na okupljanje su kasnili Miralem Pjanić, Edin Džeko i Emir Spahić, a od prije nekoliko minuta, selektor BiH Safet Sušić na raspolaganju ima sve Zmajeve.

Međutim, iako je stigao u Zenicu, nastup Emira Spahića je pod velikim znakom pitanja.

Naime, Spahić se žali na povredu, koju vuče već neko vrijeme, a Sušić je to potvrdio, te je dodao kako je Spahić dvije posljednje utakmice za Bayer igrao pod injekcijama.

Večera na koju su trebali stići svi nogometaši koje je pozvao selektor Safet Sušić bila je zakazana za 19 sati u Zenici.

Nakon što je došao u Zenicu, Džeko je, kako saznajemo, otišao na masažu. Spahićev dolazak na okupljanje je pod znakom pitanja.

Podsjetimo, Zmajevi u petak, 10. oktobra igraju protiv Velsa u Cardiffu, dok u ponedjeljak, 13. oktobra, na Bilinom Polju dočekuju Belgiju.

–  Ono što ja od početka znam je da je Spahić povrijeđen. Iz njegovog kluba su nas obavijestili da je posljednje dvije utakmice igrao pod injekcijama. I sam Emir me informisao o tome, ali je, također, dodao da njegov nastup ne bi trebao biti upitan. U svakom slučaju, pregledat će ga naš ljekar, nakon čega ćemo tačno znati o čemu se radi i šta možemo očekivati– potcrtao je naš selektor.

A zapravo, ono o čemu se trebalo pričati više nego o Spahiću je činjenica da je u toku jučerašnjeg dana Pape ostao bez još dva fudbalera. Nakon Sejada Salihovića, sa spiska su otpali Ermin Bičakčić, koji se nakon oporavka od povrede razbolio, te Goran Zakarić, koji zbog ozljede aduktora nije konkurisao niti za današnju utakmicu Širokog Brijega u Travniku.

Mada mu je spisak sa 23 igrača neočekivano spao na 21 ime, Pape nema namjeru širiti spisak.

–  Šta da radim, da zovem nekoga ko ima hrvatski ili neki drugi pasoš? Da samo zato nekoga pozivam, neću. Na klupi ćemo u svakom slučaju imati dovoljno fudbalera. Na Vels i Belgiju idemo sa postojećim snagama, s nadom da ćemo popraviti dojam iz prve utakmice. U Vels putujemo po pobjedu, a tek onda ćemo razmišljati o Belgiji – rekao je Pape.   Sutra, naši nogometaši imat će prva dva treninga.

(Klix/Avaz/Sport)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: