Dušan Bajević u svom stilu komentirao veliki bod u Firenzi

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević oglasio se nakon osvojenog boda na gostovanju u Italiji.

 Čestitam igračima na veoma dobroj igri i na rezultatu. Pogotovo jer je došao u jednoj teškoj situaciji, kad nismo mogli da računamo na nekoliko igrača – kazao je Bajević na pres-konferenciji koja je upriličena na stadionu “Artemio Franchi” nakon susreta prvog kola Lige nacija.

Selektor “Zmajeva” je svjestan da je utakmica bila teška, a da su četverostruki svjetski prvaci od prve minute krenuli s visokim pritiskom na našu zadnju liniju.

– Drago mi je zbog ovih momaka što smo napravili dobar rezultat i odigrali odličnu utakmicu, koja je bila jako zahtjevna. Bili su na visini zadatka 90 minuta, a to će nam biti potrebno i u narednim susretima – naglasio je Bajević.

Selektor bh. reprezentacije nikoga nije želio posebno imenovati, ali je kazao da je zadovoljan zbog činjenice da su neki od mladih igrača večeras potvrdili kvalitet.

– U situaciji smo da imamo dosta mladih igrača koji su kandidati za reprezentaciju, a neki od njih su večeras pokazali kvalitet – zaključio je Bajević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: