Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula istragu protiv Gillija, Džeke, Bešića, Manolasa i Giannotasa

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) pokrenula je istragu protiv petorice aktera nemilih scena nakon meča BiH – Grčka u Zenici.

Podsjetimo, nakon završetka susreta nastalo je najprije naguravanje između Edina Džeke i Kostasa Manolasa, a u opštem metežu koji je nastao Baždarevićev pomoćnik Stephane Gilli je udario grčkog reprezentativca Ioannisa Giannotasa izbivši mu zub.

FIFA-in glasnogovornik je za Klix.ba potvrdio da je Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula istragu protiv Stephanea Gillija, Edina Džeke, Muhameda Bešića, Ioannisa Giannotasa i Kostasa Manolasa.

Svi akteri nemilih scena sa Bilinog Polja su već prije nekoliko dana napisali izjave koje su poslali Disciplinskoj komisiji FIFA-e. Glasnogovornik FIFA-e je istakao kako će konačna odluka o eventualnim kaznama biti donesena u što skorijem periodu, ali nam nije mogao potvrditi tačan datum.

Najvjerovatnije će Gilli biti žestoko kažnjen višegodišnjom zabranom bavljenja nogometom, dok bi neku blažu kaznu mogao dobiti i Giannotas, koji ga je prvi napao na Bilinom Polju.

Džeko, Bešić i Manolas, sudeći po sličnim situacijama u prošlosti, bi trebali proći bez ikakvih kazni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: