Danas velika fešta u Kikačima: Mladost slavi ulazak u Drugu ligu FBiH

Sve je spremno za današnju veliku feštu u Kikačima, u kojoj će igrači, navijači i prijatelji Mladosti proslaviti najveći uspjeh ovog kluba. U posljednjem kolu Prve lige TK-a na Tom cat areni se sastaju Mladost iz Kikača i Mladost iz Gornjih Živinica.

Mladost iz Kikača je već osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi TK i obezbijedila ulazak u Drugu ligu FBiH “Sjever”.

Utakmica imenjaka i sportskih prijatelja iz Kikača i Gornjih Živinica nema rezultatski značaj, s obzirom da fudbaleri Mladosti iz Kikača, kolo prije kraja sezone, na svom kontu imaju čak šesnaest bodova više od drugoplasirane Sloge iz Tojšića. Međutim, domaćim igračima će ovaj susret biti motiv više da pokažu da se s pravom nalaze na liderskoj poziciji i da dobrom partijom zaokruže veoma uspješnu sezonu u kojoj su izborili ulazak u Federalnu ligu, osvojili KUP šehida općine Kalesija i ušli u finale KUP-a TK-a.

Inspiracija za fudbalere Mladosti iz Kikača bit će i prisustvo navijača, koji će nakon duže pauze moći sa tribina Tom cat arene podržati svoje ljubimce.

Po završetku utakmice uslijedit će proslava povodom osvajanja prvog mjesta i ulaska u Drugu ligu FBiH “Sjever”.

Prvi čovjek Mladosti iz Kikača Senad Mujakanović, koji je i najzaslužniji za uspjehe ovog kluba, je sa svojim saradnicima pripremio veliku zabavu, uz muziku i vatromet i mnoga druga iznenađenja. Najavljen je i dolazak velikog broja sportista i sportskih radnika iz mnogih klubova s područja TK-a i općine Kalesija.

Mladost iz Kikača je na svojoj facebook stranici na poseban način najavila današnja utakmica i proslavu šampionske titule.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: