Bosna bez pojačanja počela pripreme za proljetni dio sezone

Na Gradskom stadionu u Kalesiji je danas (ponedjeljak, 30.01.2017.) obavljena prozivka fudbalera, i prvi trening, za proljetni dio sezone 2016/2017.

Treneru Ibri Mahmutoviću se odazvalo 18 fudbalera koji su završili jesenji dio sezone, ali je prvi trening obavilo njih 13.

Mahmutović je naveo da su neki fudbaleri opravdano odsutni, ali da u nastvaku priprema očekuje sve fudbalere koji su nastupali u pvom dijelu sezone, osim jednog igrača koji je otišao van granica BiH, kao i jednog fudbalera koji je najavio prezalaz u drugi klub.

Podsjećamo, FK Bosna Kalesija je u prvom dijelu sezona u 15 utakmica osvojiola samo 18 bodova, što je dovoljno za 13. poziciju. Ipak, u nastavku sezone ih očekuje dosta povoljniji raspored, kada ih oćekuje 8 utakmica na domaćem terenu, kao i nekoliko gosotvanja sa kojih bi trebali donijeti bodove.
Trener Mahmutović ipak vjeruje da ekipa neće imati problema kada je u pitanju zadržavanje statusa drugoligaša, te da se mogu uključiti u borbu za gornji dio tabele, s obzirom da je, naprimje,r šestoplasirana ekipa osvojila samo četiri boda više.

“Za razliku od prethodnih godina malo smo kasnili za početkom priprema, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak sezone. Odradiđemo najmanje 30 treninga, od čega će biti četiri do šest testnih utakmica. Nemamo veliki fond igrača, ali imamo najave da bi neki od igrača mogli doći u klub u narednom periodu. Naše ambicije su borba za gornji dio tabele, odnono plasman među prvih devet ekipa” – govori trener Ibro Mahmutović.

U obraćanju igračima, Mahmutović je u pomenuo neke od statističkih podataka iz prvog dijela sezone, rekavši da su golman Bukvar i mladi napadač Dedić odigrali najveći broj utakmica, te da su najbolje ocjenjeni igrači; Beširević, Bukvar, Tabalović, Dedić, Sakić…

Iako za sada nema novih igrača, evidentno je da će klub do početka sezone morati potražiti nekoliko igrača, pogotovo na nekim pozicijama na terenu gdje nemaju skoro nikakvu alternativu.
Na prvom treningu je bio i Elvin Suljić – Mahala, nekadašnji igrač Bosne, ali su male šanse da on u nastavku sezone zaigra za ekipu iz Kalesije. On je u prošloj godini nastupao u Švedskoj, a ukoliko bude sve po planu on u martu ponovo odlazi u Švedsku.

Za vikend je zakazana i Skupština FK Bosna Kalesija, na kojoj će ovaj klub dobiti i novog predsjednika i Upravni odbor.

Naime, dosadašnji predsjednik Sead Džafić, je na proteklim Lokalnim izborima izborio načelničku funkciju, te ne može i dalje btii predsjednik kluba.

Sa izborom ovog predsjednika, birat će se i novi članovi uprave, koja će u narednom periodu nastojati prije svega obezbijediti finansijsku stabilnost kluba, što je već godinama najveći problem ovoga kluba, s obzirom na činjenicu da klub nema stalni izvor finansiranja, osim novca iz općinskog budžeta, što je dovoljno da pokrije tek jendu trećinu potrebnih troškova tokom sezone.

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: