BLAMAŽA NS TK: Finale Kupa nije odigrano, traže se ostavke čelnika Saveza

Finalna utakmica Kupa TK između Mladosti iz Kikača i banovićke Budućnosti nije odigrana danas u Simin Hanu.

Problem se pojavio uoči samog početka utakmice, kada fudbaleri Mladosti nisu mogli ući u klupsku svlačionicu na stadionu “Bare” iz razloga što su se u njoj nalazili fudbaleri Tuzla Cityja, koji su u svlačionici imali lakši trening?!

Mladosti je iz tog razloga ponuđena alternativna prostorija, koja se nalazi izvan kompleksa stadiona i preko ceste, što su iz ovog kluba odlučno odbili te se utakmica nije ni odigrala.

Predsjednik Mladosti iz Kikača Senad Mujkanović, za “Sportske.ba” kazao je kako je riječ o neviđenom propustu u organizaciji NS Tuzlanskog kantona te traži da posljedice snose sami čelnici NS TK.

“Ovo je neviđena lakrdija. Presedan! Danas se u Simin Hanu dogodio veliki javašluk. Došli smo na finalnu utakmicu, a u prostorijama gdje smo trebali biti smješteni nalazili su se igrači Tuzla Cityja. Kako je to moguće? Kako je to dozvolio NS TK, ako je već organizator utakmice i treba da vodi računa o organizaciji utakmice. Na koji način pravdaju novac sa kojim raspolažu za organizaciju jednog takvog događaja, jesu li imali potpisan ugovor sa Tuzla Cityjem o odigravanju finalne utakmice? Generalni sekretar i predsjednik NS TK trebali bi da snose posljedice i podensu ostavke”, rekao je za “Sportske.ba” predsjednik Mladosti Senad Mujkanović.

(Sportske.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: