BiH susret sa Estonijom otvara sa dva ili više napadača

Fudbalska reprezentacija BiH u Zenici protiv Estonije započinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji. Danas je povodom meča održana i press konferencija, kojoj su prisustvovali Mehmed Baždarević, selektor, Edin Džeko, kapiten bh. tima i Emir Spahić, stoper reprezentacije BiH.

Nije bilo uvodnih riječi od selektora i igrača, te se odmah prešlo na pitanja novinara. Prvo je bilo da li je ova reprezentacija talentovanija od one koja je igrala prošle kvalifikacije, budući da je selektor Baždarević nešto duže sa ekipom…

“Reprezentacija sastavljena od skoro istih igrača, dodali smo i neke mlađe, i novo što nam je nedostajalo u prethodnim kvalifikacijama. Oni koji su igrali prethodne kvalifikacije nosit će i ove, sa onima koji su dokazali da se na njih može računati. Očekujem najviše od igrača koji su bili tu, pokazali kvalitet, očekujem da će oni iznijeti najveći teret u kvalifikacijama koje nas očekuju već sutra”, kazao je Baždarević.

Edin Džeko je u pobjedi nad Estonijom od 7:0, dok je na čelu bio Ćiro Blažević postigao dva gola. Možemo li nešto slično očekivati sutra na Bilinom polju?

“Što se tiče te utakmice kada smo pobijedili 7:0, to je otišlo u historiju. Teško je ponoviti takav rezultat. U fudbalu je sve moguće, a danas svi igraju lopte. Mislim da ne treba da razmišljamo na taj način. Za nas je najbitnije da kvalifikacije otvorimo na najbolji mogući način, a to je sa tri boda”., rekao je Džeko.

“Ekipa je sastavljena od momaka koji su igrali kvalifikacije i koji su u igračkoj zrelosti. Na Kirin Kupu je bilo momaka na koje možemo računati. Kvalifikacije su duge, i nadam se da će svi dobiti svoju šansu. Iskustvo prvo, imamo alternativu – ali početak kvalifkacija je zadatak onih koji su počeli i prethodne kvalifikacije”, pojasnio je Baždarević.

“Što se Bešića tiče, da li će to biti Medunjanin, Pjanić, Vrančić ili neko od igrača koji su igrali u Japanu…tu će se tražiti alternativa. Ko bude igrao umjesto njega – dat će sve od sebe da ga zamijeni”, pojasnio je, a na koncu obraćanja i dodao: “Meč ćemo početi sa dva, a možda i više napadača”.

 

N1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: